martes, 11 de junio de 2013

Gastronomia

El menjar a Jamaica es caracteritza per estar molt influenciada per una gran diversitat de cultures, ja que ha estat lloc de pas tant d'africans, com britànics, xinesos .... De totes maneres els aliments més comuns són la mandioca, el blat de moro, les guaiabes, el peix, la carn rostida, etc.

gastronomia patty jamaicano
Patty Jamaicà
Es tracta d'una empanada que conte diversos farcits i espècies, l'escorça d'aquesta cresta sol estar tintada de colors daurats causa de l'ús d'una barreja de rovell d'ou i curcuma. És una especialidad culinària de la cuina jamaicana i altres àrees del Carib.
 
platos tipicos ackee
Ackee i salfish 
És un plat tradicional jamaicà, conegut internacionalment com el plat nacional del país. Es compon de bacallà saltat amb Akí cuit, ceba, boina escocesa, tomàquet i espècia, com pebre negre i pebrot. Sol servir per esmorzar juntament amb frutipán, pa de massa dura o plàtan verd cuit.

 
Altres plats que el visitant no es pot perdre si viatja a Jamaica són l'arròs amb pèsols, arbres del pa bammy, rostits, nyam groc rostit i cabra al curri.
La "pebre de Jamaica" és coneguda pel seu sabor picant i potent aroma.
  
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario